T8 - gebak & nagerechten 13qr.nl / koken / T8 - gebak & nagerechten 1
ÿþUltraplus schalen GEBAK/NAGERECHTEN Weens appeltaartje 2 eetlepels rozijnen, 25 gram boter, 1 appel (goudrenetten),1/2 theelepel kaneel, 60 gram suiker,% zakje vanillesuiker, 1 ei, zout, abrikozenjam, 50 gram zelfrijzend bakmeel Verwarm de oven voor op 175 °C. Was de rozijnen, laat ze even in lauw water wellen en daarna goed uitlekken. Vet het UltraPlus deksel in met wat boter. Schil de appel; snijd de helft in kleine blokjes en de andere helft in dunne partjes, strooi over de appelblokjes de kaneel en 10 gram suiker. Doe 25 gram boter, de rest van de suiker en de vanillesuiker in de Mix-n-Meet en roer of mix dit tot een mooie gladde luchtige crème is ontstaan. Doe dan het ei en het zout erbij, nogmaals goed mengen. Spatel dan luchtig het gezeefde zelfrijzend bakmeel door dit mengsel en daarna ook de appelblokjes. Schep het beslag in de ingevette UltraPlus deksel en verdeel het gelijkmatig over de schaal. Leg de appelplakjes en rozijnen erop. Zet de taart midden in de voorverwarmde oven (175 °C) en zet de magnetron erbij aan op 160 watt, gedurende 10 minuten. Voor een mooie glans over uw taartje, lengt u de abrikozenjam aan met eventueel heet water en kwast dit over de warme taart. Laten afkoelen en de taart dan overdoen op een bord (Hierbij géén mes of ander scherp voorwerp gebruiken!!) Heerlijk bij de koffie (met of zonder slagroom) of als toetje met een bolletje (kaneel- of noten- )ijs. Gevulde Appel 3 grote stevige appels (of 4 kleine) , 6 bitterkoekjes, 2 eetlepels rozijnen, 1 theelepel kaneelpoeder, 60 ml. amandellikeur (amaretto), 2 eetlepels geschaafde amandelen, klontje boter Breek 6 bitterkoekjes in stukjes. Meng er 2 eetlepels rozijnen en 1 theelepel kaneelpoeder door en besprenkel met 60 ml amandellikeur (amaretto). Laat even staan. Was 3 grote stevige appels (of 4 kleine) en verwijder het klokhuis. Naar beneden taps toelopend nog iets verder uithollen. Zet de appels in het UltraPlus deksel en vul ze met het bitterkoekjesmengsel. Strooi 2 eetlepels geschaafde amandelen over de vulling. Leg hier een klontje boter op en zet de appels ± 8 minuten in de voorverwarmde oven, 200 °C + magnetron 350 watt. Serveren met vanillevla/yoghurt. Appelbol 4 plakjes bladerdeeg, 4 niet te grote friszure appels, suiker, kaneel, 4 eetlepels rozijnen, boter om in te vetten, bloem om te bestuiven, 1 ei Meng suiker, kaneel en rozijn met elkaar in een ruimteschaaltje. De appels schillen en 't klokhuis uitboren. Rol de lapjes bladerdeeg indien nodig uit tot een dikte van circa 3 mm. Leg in het midden van ieder lapje bladerdeeg een appel en vul de klokhuisopening met het mengsel van suiker, kaneel en rozijnen. Vouw het deeg om de appel (niet trekken) en plak het met wat water met het Keukenkwastje vast. Het Ultraplus deksel met boter invetten en daarna met wat bloem bestuiven. De appelbollen met de dichte kant naar boven in de schaal zetten. Het ei loskloppen en de bollen hiermee bestrijken. Gedurende circa 20 minuten in een voorverwarmde oven (175-200°C) gaar en bruin bakken. Peren in rode wijn 4 peren, 400 mi rode wijn, 200 gram suiker, 1 eetlepel vanille aroma,citroenaroma, 3 kruidnagelen, 1 kaneelstokje, 200 ml slagroom, 1 eetlepel vanillesuiker, 4 eetlepels cranberry/bosvruchtensaus Schil de peren, verwijder eventueel het klokhuis, maar niet de steel. Zet ze in de schaal. Doe de wijn, de suiker, de vanillearoma, de citroenaroma, de kruidnagelen en het kaneelstokje bij de peren in de schaal. Doe het deksel op de schaal en laat de peren zo'n 20 minuten stoven op 175 °C + magnetron 500 watt. Sla de slagroom met 1 eetlepel vanillesuiker stijf in de Quickshaker. Serveer de peren met de rode wijnsaus, slagroom en de cranberry/bosvruchtensaus. - 1 3 - 12/03/2007
Smakelijk eten!